Victòria agònica del BAXI Manresa davant el Zunder Palencia

Una cistella de Musa Sagnia i el posterior error dels visitants certifica la tercera victòria dels bagencs. Els cinc titulars han superat els 10 crèdits de valoració.

Diumenge 15 de Octubre de 2023 a les 14:50

92 BAXI Manresa I Taylor 12, Badio 21, Sagnia 9, Robinson 16 i Geben 14; Travanté 2, Steinbergs 6, Valtonen 2, Vaulet 5, Oriola i Dani Pérez 5

91 Zunder Palencia I Brown 8, Ortega 16, Benite 5, Kamba 8 i Haarms 8; Franke 8, Van der Vuurst 19, Rodríguez 3, Ubal 2, Pasecniks 12 i Leissner 2

Parcials: 16-22, 34-27, 20-22, 22-20

El BAXI Manresa va haver de treballar de valent per sumar la tercera victòria de la temporada a la Lliga Endesa (92-91). Una cistella de Musa Sagnia als últims segons va acabar amb la resistència d'un Zunder Palencia que, tot i ser un equip debutant a l'ACB que encara no ha guanyat, va mostrar una gran imatge al Nou Congost, competint fins el final i estant a punt de donar la sorpresa.

En els primers instants del duel el joc va ser molt anivellat, amb constants intercanvis de cistelles. Els vermells, en els quals Pierre Oriola va fer el seu redebut, van obtenir quatre punts de renda (13-9), però els visitants van reaccionar amb un parcial de 3-13 per tancar el primer quart (16-22).

En el segon els atacs es van imposar clarament a les defenses, i uns palentins molt encertats van arribar a tenir vuit punts de marge. Per la seva banda, els locals es van mantenir sempre a prop en el marcador i el van poder capgirar abans del descans gràcies a un triple sobre la botzina de Taylor (50-49).

Tornant dels vestidors hi va haver molta igualtat, i cap dels dos equips aconseguia obrir forat en l'electrònic. Al final del tercer quart els visitants dominaven per un sol punt de diferència (70-71), i per tant tot s'havia de decidir a l'últim quart.

En aquest es va mantenir el frec a frec fins els vint segons finals. Amb 90-91 Dani Pérez, que va estar molt desencertat durant tot el partit, va saber trobar un Musa Sagnia que va anotar des de sota i va donar el triomf al seu equip, ja que el darrer tir de Benite no va trobar cistella.

Diumenge a partir de les 17:00 el BAXI Manresa tindrà un desplaçament complicat a la pista d'un equip d'Eurolliga, el Valencia Basket.