El BAXI Manresa haurà d'esperar per ser a la Copa del Rei

Els bagencs es van veure superats a la pista del Surne Bilbao Basket i necessiten que el Baskonia perdi per més d'un punt en la visita del Real Madrid al Buesa Arena.

Diumenge 7 de Gener de 2024 a les 15:03

74 Surne Bilbao Basket I Pantzar 11, Smith 18, Rabaseda 2, Andersson 3 i Killeya-Jones 9; Reyes, De Ridder 17, Renfroe 8, Hlinason 4 i Kullamae 2

54 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Badio 5, Sagnia 10, Robinson 2 i Steinbergs 10; Travanté 4, Dani García 2, Taylor 6, Coulibaly, Valtonen, Geben 10 i Oriola

Parcials: 22-13, 24-21, 19-12, 9-8

El BAXI Manresa no va poder obrir el 2024 amb victòria i va caure amb claredat a la pista del Surne Bilbao Basket en el darrer partit de la primera volta de la Lliga Endesa (74-54). Ara, els bagencs necessiten que el Baskonia perdi per més d'un punt en la visita del Real Madrid al Buesa Arena per ser a la Copa del Rei de Màlaga al febrer.

Després d'uns primers instants amb intercanvi de cistelles, els visitants van tenir poca claredat d'idees i dificultats en atac. Això va provocar un parcial de 11-0 que va situar els bascos deu punts per sobre (20-10). Al final del primer quart, nou punts de renda per uns locals liderats pel base exmanresà Alex Renfroe (22-13).

En el segon els manresans van sortir amb força, van anotar set punts seguits i es van situar a només dos punts (22-20), i això va fer que Jaume Ponsarnau aturés el partit. Poc després, els bagencs van entrar en una crisi de joc, i un Bilbao encertat ho va aprofitar per clavar un parcial de 12-0. Al descans, 46-34 per uns bascos que van fer nou taps a la primera part.

La segona meitat es va iniciar amb un intercanvi ràpid de cistelles, fet que afavoria uns locals que seguien mantenint un marge còmode en l'electrònic. Per la seva banda, els visitants seguien sense estar fins, i al final del tercer quart ja tenien el partit molt complicat (65-46).

Els deu darrers minuts no van tenir gaire història, ja que els manresans continuaven negats de cara a cistella i no van posar en perill en cap moment la victòria del Surne Bilbao Basket.

Diumenge a partir de les 17:00 el BAXI Manresa obrirà la segona volta de la Lliga Endesa a casa davant un rival d'Eurolliga, el Baskonia, en el retorn de Chima Moneke a un Nou Congost que també celebrarà els 1.000 partits de Pedro Martínez a l'ACB.