Un triple salvador de Steinbergs dona el dotzè triomf al BAXI Manresa

Els bagencs, que van anar la majoria del partit per darrere en el marcador, van arribar vius al tram final i van assaltar Granada gràcies a la cistella final del letó.

Diumenge 4 de Febrer de 2024 a les 21:34

93 Coviran Granada I Costa 7, Thomasson 6, Kramer 4, Cheatham 21 i Felicio 17; Dime 2, Rousselle 19, Díaz 10, Tomàs 7 i Iriarte

94 BAXI Manresa I Taylor 15, Badio 12, Sagnia 5, Robinson 16 i Geben 5; Travanté 6, Steinbergs 13, Valtonen 7, Vaulet 7 i Dani Pérez 8

Parcials: 22-25, 27-20, 20-22, 24-27

El BAXI Manresa va celebrar el partit 1.600 a la màxima categoria espanyola amb una treballada victòria a Granada, la dotzena de la temporada. Els bagencs van dominar l'inici del matx gràcies a l'encert en el tir, però a mitjans del segon quart tot va canviar i van passar a anar per sota ja fins el tram final, quan va aparèixer Marcis Steinbergs per anotar un triple per tauler i donar la victòria a l'equip.

Després d'uns primers instants amb intercanvi de cistelles entre els dos equips, els jugadors de Pedro Martínez van mostrar una alta efectivitat en el llançament, i això els va fer agafar fins a vuit punts de renda (17-25). No obstant, els andalusos resistien i es van acostar a només tres al final del primer quart (22-25).

En el segon els locals van millorar en defensa i van aconseguir abaixar els percentatges de tir dels bagencs. Gràcies a això van poder capgirar l'electrònic i obtenir set punts de marge. A la mitja part, el Coviran Granada dominava per quatre punts (49-45).

Tornant dels vestidors els manresans van trigar poc a empatar, però no van aconseguir posar-se per davant. Els andalusos seguien controlant el marcador en tot moment, però els visitants es mantenien en tot moment a poca distància. Al final del tercer quart, 69-67 i tot per decidir.

En els deu darrers minuts els locals van culminar un parcial de 9-1 per situar-se vuit punts per sobre (75-67), Després d'una fase d'intercanvi de cistelles, els bagencs seguien lluitant, especialment en el rebot ofensiu, i van aconseguir arribar a un final igualat. En aquest va tornar a aparèixer l'encert exterior, però semblava que no seria suficient. El Granada anava per davant i perdonava poc des del tir lliure, però als últims segons Steinbergs va anotar un triple per tauler per donar la victòria als manresans, ja que el darrer atac rival no va tenir èxit.

Diumenge a partir de les 18:30 el BAXI Manresa tornarà a jugar al Nou Congost i ho farà davant el poderós Barça, en el primer dels dos derbis catalans consecutius entre els dos equips, que es tornaran a trobar en els quarts de final de la Copa del Rei de Màlaga, el divendres 16 de febrer.