menu
El BAXI Manresa a un pas de fer història
El BAXI Manresa a un pas de fer història
El BAXI Manresa a un pas de fer història

El BAXI Manresa a un pas de fer història

Diumenge, a partir de les 20:00 (DAZN i Esport3), els vermells, acompanyats per la nombrosa afició desplaçada a Bilbao, lluitaran per ser campions d'Europa davant el Tenerife.

Dissabte 7 de Maig de 2022 a les 18:24

Duel d'equips ACB en la gran final de la Final Four de la Basketball Champions League de Bilbao, el BAXI Manresa s'enfronta al Lenovo Tenerife, després vèncer el MHP Riesen Ludwigsburg alemany en la semifinal de la competició (55-63). Els manresans, per primera vegada a la seva història, lluitaran per alçar un títol europeu. Davant el Lenovo Tenerife, que es va desfer del Hapoel Holon israelià (71-78). Divendres, Pedro Martínez va recuperar a Sylvain Francisco i a Dani Pérez, i, diumenge, també podrà comptar amb ells.

Sense pràcticament temps per preparar el duel, els vermells volen continuar fent les coses bé, demostrar la seva identitat i afirmar que no renuncien a res, que volen ser campions. Abans, però, es topen amb el Lenovo Tenerife, un rival més que conegut pels bagencs. És més, justament, fa una setmana es van enfrontar a la Lliga Endesa. Per la final de diumenge, Pedro Martínez té tots els seus jugadors disponibles menys Dani Garcia i Guillem Jou, que continuen lesionats i seran baixa.

El Lenovo Tenerife, dirigit per Txus Vidorreta, és una plantilla de talent indubtable amb experiència a diverses fases finals. Dels illencs, cal destacar la seva eficàcia en el tir de tres punts i el seu joc coral, però, per sobre de tot, la seva parella de bases formada per Marcelinho Huertas i Bruno Fitiplado. Estadísticament, cal mencionar Giorgi Shermadini, la màxima referència interior dels de Tenerife, amb 13,3 punts i 6,3 rebots per partit. Menció especial pel gran rendiment de Sasu Salin i Kyle Wiltjer a la competició.

En la roda de premsa prèvia a la final de la BCL han comparegut Pedro Martínez i Guillem Jou. El tècnic ha explicat que «intentarem competir, hem fet una gran competició i ens mereixem ser aquí per primera vegada a la nostra història; el Tenerife és un equip molt bo, que tàcticament treballa molt bé els partits i que impedirà que juguem còmodes». Per la seva banda, el capità del BAXI Manresa ha afegit que «per nosaltres és especial lluitar per guanyar un trofeu, encara més si és europeu; estic convençut que els meus companys jugaran el 100%; esperem fer un partit competitiu, arribar al tram final amb opcions i, per què no, guanyar la competició».