El BAXI Manresa guanya a Lugo a la pròrroga i suma la primera victòria

Els bagencs van dominar la primera part gràcies al gran encert exterior, però al tercer quart no van trobar cistella i els gallecs van remuntar. Es va haver de patir per guanyar en un partit on va sobresortir Dani Pérez (20p i 6 ass).

Diumenge 1 de Octubre de 2023 a les 20:45

85 Río Breogán I García 10, Sergi Quintela 14, Momirov 2, Rudan 13 i Sajus 6; Polite 4, Agravanis 2, Ventura 6, Fernández 11, Erik Quintela 7 i Diouf 10

89 BAXI Manresa I Dani Pérez 20, Travanté 12, Sagnia 3, Vaulet 3 i Geben 11; Badio 10, Robinson 18, Jou, Dani García 1, Taylor 3, Steinbergs 5 i Zohore 3

Parcials: 18-28, 25-21, 21-10, 13-18, 8-12

El BAXI Manresa va aconseguir la primera victòria a la Lliga Endesa després de guanyar a la complicada pista del Río Breogán (85-89), en un partit que es va haver de decidir després d'una pròrroga, en la qual Dani Pérez va ser determinant amb cinc punts consecutius.

Després d'un inici amb alguns intercanvis de cistelles, els jugadors dirigits per Pedro Martínez van fer-se amb el control del marcador i, gràcies al seu encert en el llançament exterior (van anotar sis triples de vuit intents en el primer quart), van aconseguir obrir forat en l'electrònic (18-28).

En el segon els gallecs van començar forts i es van situar només tres punts per sota (27-30), però seguidament uns vermells liderats per Dani Pérez van reaccionar i van assolir una màxima diferència de dotze punts (34-46), que els locals van retallar a sis a la mitja part (43-49).

En la segona meitat els visitants es van mostrar molt desencertats (només van anotar 3 dels 22 tirs de camp que van intentar) i el Breogán, tot i ser incapaç de controlar el rebot defensiu, ho va aprofitar per capgirar el marcador i tancar el tercer quart amb cinc punts de marge (64-59).

En el quart període els manresans van tornar a situar-se per davant i van entrar en un final ajustat amb cinc punts de renda (70-75). Els locals es van acostar a un punt, però Badio va rebre una antiesportiva i va convertir els dos tirs lliures. Semblava que els bagencs tenien la victòria al sac, però Taylor va fallar dos tirs lliures i Badio va fer falta sobre el triple de Sergi Quintela, que va enviar el matx a la pròrroga, ja que cap dels dos equips va aprofitar el seu darrer intent.

En un temps extra molt anivellat, cap dels dos equips podia agafar diferències importants. Llavors va aparèixer la figura de Dani Pérez, que va ser decisiu amb un triple i dos tirs lliures anotats per sumar la primera victòria de la temporada.

Dissabte a partir de les 18:00 el BAXI Manresa tornarà a jugar al Nou Congost, en aquesta ocasió enfront el Casademont Zaragoza.