El BAXI Manresa noqueja l'Obradoiro des de la defensa

Els bagencs van fer un partit molt coral, van dominar des de mitjans del primer quart i van sentenciar al darrer gràcies a l'encert des del triple i el gran treball defensiu.

Diumenge 19 de Novembre de 2023 a les 14:46

76 BAXI Manresa I Taylor 7, Travanté, Sagnia 7, Robinson 14 i Steinbergs 9; Badio 14, Dani García 9, Coulibaly, Valtonen 6, Geben 6 i Oriola 4

56 Monbus Obradoiro I Zurbriggen 2, Badzim 8, Scrubb 8, Tinkle 7 i Pustovyi 6; Howard 9, Figueras 2, Blazevic 5, Guerrero 2, Muñoz 7 i Suárez

Parcials: 17-13, 20-12, 13-14, 26-17

El BAXI Manresa va sumar la sisena victòria a la Lliga Endesa, la quarta consecutiva al Nou Congost, després de tombar el Monbus Obradoiro gràcies, sobretot, a una gran defensa (76-56). El conjunt dirigit per Pedro Martínez va fer un partit molt coral, va dominar des de mitjans del primer quart i va sentenciar al darrer amb una ratxa d'encert en el triple.

El partit es va iniciar amb moltes imprecisions per part dels dos equips. Els gallecs van dominar els primers instants, però tot seguit van aparèixer tant Dani García com Valtonen, que van permetre el seu equip capgirar el marcador i tancar el primer quart amb quatre punts de renda (17-13).

En el segon els vermells van mostrar un gran nivell defensiu, i això els va permetre anotar dotze punts consecutius per obrir forat en el marcador en un duel que fins llavors estava sent molt igualat. A la mitja part, els locals manaven per dotze punts (37-25).

En la segona meitat hi va haver igualtat en el joc. Els visitants van intentar acostar-se en l'electrònic, però els manresans sempre trobaven resposta a les cistelles rivals. D'aquesta manera, el tercer quart va finalitzar amb onze punts de marge pels bagencs (50-39).

En els deu darrers minuts l'Obradoiro no es va rendir i va clavar un parcial de 1-6, però tres triples consecutius van tornar a enlairar uns locals que van seguir defensant a un gran nivell i van poder gaudir amb l'afició que omplia el Nou Congost d'un final de partit tranquil i, en definitiva, de la victòria.

Diumenge a partir de les 17:00 el BAXI Manresa visitarà la complicada pista d'un equip d'Eurolliga, el Baskonia de Chima Moneke.