Un BAXI Manresa en sintonia amb el Congost suma la setena victòria

L'equip reacciona després de la remuntada dels gironins i supera un Bàsquet Girona molt encertat en un partit coral amb Robinson com a arma principal (29val).

Dissabte 9 de Desembre de 2023 a les 22:59

101 BAXI Manresa I Taylor 12, Badio 16, Sagnia 7, Robinson 19 i Oriola 5; Travanté 6, Dani García 12, Steinbergs 13, Valtonen 4 i Geben 7

87 Bàsquet Girona I Iroegbu 18, Davis 10, Martínez 8, Pons 22 i Goloman 2; Fjellerup, Vila, Colom 6, Brown 6, Susinskas 11, Sorolla 2 i Djordjevic 2

Parcials: 29-17, 23-25, 27-27, 22-18

El BAXI Manresa es manté fort al Nou Congost, on va obtenir el setè triomf del curs després de derrotar el Bàsquet Girona en un dels derbis catalans de la Lliga Endesa (101-87).

Els vermells van sortir a la pista amb molta intensitat defensiva i un atac coral, amb fins a vuit jugadors anotant. Gràcies a això van obrir forat en el marcador, assolint un parcial de 10-0 i una màxima diferència de catorze punts (21-7). Al final del primer quart, renda còmoda pels locals (29-17).

En el segon els visitants van anotar cinc punts consecutius, però tot seguit va aparèixer Robinson per liderar uns locals que mantenien un marge important davant un rival que no perdonava des del triple (van anotar cinc dels sis primers intents del període). Al descans, 52-42 pels manresans.

Tornant dels vestidors, els gironins van continuar molt encertats en el llançament, i això els va permetre capgirar el marcador (63-64). Però l'alegria els va durar ben poc, ja que els bagencs van reaccionar ràpidament amb un parcial de 11-0 per tancar el tercer quart amb un 79-69.

En els deu darrers minuts els vermells van sortir amb força, amb ganes de sentenciar el partit, i van anotar set punts seguits. A partir d'aquí es van mantenir sòlids, van fer gaudir l'afició present al Nou Congost i no van permetre que el Girona posés en perill la setena victòria de la temporada.

Dimecres a partir de les 20:30 el BAXI Manresa visitarà una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa, el Palau Blaugrana, per enfrontar-se al Barça en un nou derbi català.