Partit emocionant de principi a fi que acaba amb derrota del BAXI Manresa

Derrota per 82-90 davant d'un equip talentós a qui els manresans han obligat a donar el seu màxim.

Diumenge 14 de Gener de 2024 a les 19:39

82 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Taylor 14, Sagnia 2, Robinson 15 i Geben 7; Badio 7, Travanté, Dani García 14, Steinbergs 3, Valtonen, Vaulet 13 i Oriola 2

90 Baskonia I Chiozza 4, Marinkovic 12, Díez 3, Sedekerskis 7 i Kotsar 8; Howard 20, Miller-Mcintyre, Rogkavopoulos 10, Costello 20 i Moneke 6

Parcials: 23-14, 13-23, 30-26, 16-27

El BAXI Manresa no va poder culminar amb victòria la gran jornada viscuda al Nou Congost. Abans de posar-se la pilota en joc es va fer un reconeixement a Pedro Martínez, que va dirigir el partit 1.000 a la Lliga Endesa, i l'afició també va aplaudir un Chima Moneke molt estimat, que tornava al pavelló que va ser casa seva en l'exitosa temporada 2021-22. Ja sobre la pista, els bagencs van fer un bon partit i van dominar la majoria dels minuts davant un rival d'Eurolliga, un Baskonia que va saber jugar millor al final i això els va donar la victòria (82-90).

Els vermells van fer un gran inici de partit, dominant el seu rival en tots els aspectes del joc, especialment en el ritme i l'encert. Els locals van agafar de seguida el lideratge en l'electrònic i van tancar el primer quart amb un parcial de 7-0 i nou punts de renda (23-14).

En el segon els manresans no van poder mantenir el ritme exhibit als primers instants, i els bascos ho van aprofitar per retallar distàncies en el marcador. Un triple de Marinkovic posava per davant el seu equip a la mitja part del partit (36-37).

Tornant dels vestidors els bagencs van sortir amb força i van anotar vuit punts consecutius, fet que va obligar Dusko Ivanovic a aturar el duel. Posteriorment, el conjunt de Vitòria no va poder aturar Vaulet, que tornava de la seva lesió i posava el seu equip tres punts per davant al final del tercer quart (66-63). Per tant, tot estava per decidir.

En l'últim període el joc va ser molt anivellat, i els visitants van respondre en tot moment a les cistelles locals. Al final, el Baskonia va saber jugar millor els darrers minuts i va sentenciar el duel amb un triple de Moneke.

Dissabte a les 20:45 el BAXI Manresa visitarà la pista del Zunder Palencia.