Un triple d'Steinbergs dona la tretzena victòria al BAXI Manresa

Bona primera part dels manresans, desastre en el tercer quart i revifada a l'últim període a Badalona.

Dissabte 9 de Març de 2024 a les 20:50

81 Joventut Badalona I Feliz 28, Evans 11, Busquets, Kraag 3 i Prey 6; Brodziansky 11, Andrews 13, Vives 5, Ruzic 4 i López

83 BAXI Manresa I Taylor 6, Badio 16, Sagnia 5, Robinson 18 i Mawugbe 6; Travanté 3, Jou, Dani García, Steinbergs 12, Geben 8, Oriola 1 i Dani Pérez 8

Parcials: 16-29, 19-23, 24-6, 22-25

El BAXI Manresa es va endur una victòria molt treballada en el derbi català a la complicada pista del Joventut Badalona (81-83). Els manresans van dominar clarament a la primera meitat, però al tercer quart els verd-i-negres van reaccionar i van remuntar. El darrer quart va ser molt anivellat i, en un final d'infart, Steinbergs va clavar el triple decisiu.

Després d'un inici amb intercanvi de cistelles, els vermells van mostrar un ritme més alt i més encert que el seu rival i, gràcies a un parcial de 0-9 a mitjans del període, van poder escapar-se en l'electrònic i obtenir un marge de tretze punts al final del primer quart (16-29).

En el segon els jugadors de Pedro Martínez van seguir mostrant-se superiors i van assolir una màxima renda de 22 punts (22-44). Pocs instants després, el partit es va haver d'interrompre per poder atendre a un aficionat que va tenir un problema de salut. Posteriorment, el joc es va reprendre i els manresans van arribar al descans amb disset punts de marge (35-52).

Entre el final del segon quart i l'inici del tercer els verd-i-negres van clavar un parcial de 22-0 i van empatar el partit (52-52). Semblava que els bagencs reaccionaven amb cinc punts seguits, però els badalonins van tornar a prémer l'accelerador i van tancar el tercer quart per davant (59-58).

En els deu darrers minuts cap dels dos equips va aconseguir obrir forat en l'electrònic i tot es va haver de decidir al tram final. Quan faltaven vint segons Badio va posar per davant els vermells, però en la jugada posterior Feliz va fer embogir el pavelló badaloní. Quedaven només dos segons, una darrera oportunitat. Taylor va rebre la pilota, però no podia llançar i la va passar a Steinbergs, que, com a Granada, va anotar el triple guanyador.

Dissabte a partir de les 20:45 el BAXI Manresa rebrà al Nou Congost un altre rival complicat, el Dreamland Gran Canaria.