menu
GameLab J27: Real Madrid - BAXI Manresa
GameLab J27: Real Madrid - BAXI Manresa
GameLab J27: Real Madrid - BAXI Manresa

GameLab J27: Real Madrid - BAXI Manresa

Un BAXI Manresa que suma tres triomfs consecutius, dos d'ells a domicili, visita el líder amb ganes de donar un cop sobre la taula.

Dilluns 25 de Març de 2024 a les 17:04

El BAXI Manresa visitarà aquest diumenge una de les pistes més complicades de la competició, la del Real Madrid. Els líders de l'ACB només han caigut derrotats en una ocasió al WiZink Center aquesta temporada en la competició domèstica, davant l'Unicaja. Els homes dirigits per Chus Mateo són l'equip més en forma, liderant tant la Lliga Endesa, amb un balanç de 23 victòries i 3 derrotes, com l'Eurolliga. Per la seva part, l'equip de Pedro Martínez, que suma tres victòries consecutives, buscarà sorprendre els blancs i demostrar que vol continuar lluitant per les primeres places.

Qui aporta els punts al Madrid?

La mitjana de puntuació del Real Madrid és de 88,6 punts per partit, la més alta de la competició. L'equip dirigit per Chus Mateo està ple de jugadors amb molta anotació, però el que aquesta temporada està liderant l'equip en aquesta faceta és l'aler bosni Dzanan Musa qui aporta una mitja de 13,9 punts per partit.

No obstant, altres del jugadors blancs mantenen una estadística similar a la de Musa i aporten molta anotació, com poden ser: Facu Campazzo (12,6 punts), Mario Hezonja (10,7 punts), Walter Tavares (9,9 punts) i Guerschon Yabusele (9,7 punts).

El duel: Dzanan Musa vs Devin Robinson

Musa i Robinson són dues de les estrelles dels seus equips i dos dels jugadors amb millors estadístiques de la competició, i a més, els dos lideren els seus equips en anotació. Dzanan Musa és el màxim anotador del Real Madrid amb una mitja de 13,9 punts per partit, i Devin Robinson és l'home manresà que més punts aporta per duel amb una mitja de 14,1. No obstant, en el percentatge d'efectivitat en el tir de 2, és Musa (59,6%) qui supera Robinson (55,8%).

En la resta d'estadístiques tant el bosni com l'americà estan lleugerament parells. En el rebot és Robinson qui supera a Musa amb una mitja de 5,7, per sobre dels 2,8 de l'aler del Madrid, igual que en la valoració, on amb una mitja de 15,7 crèdits, Robinson supera a Musa, que valora 15,3.

Els % de tir

El tir de 3: Real Madrid 36,4% / BAXI Manresa 32%

El tir de 2: Real Madrid 59,7% / BAXI Manresa 52,5%

El tir lliure: Real Madrid 82,3% / BAXI Manresa 74,8%

Els antecedents

El nombre de victòries del BAXI Manresa davant el Real Madrid a la capital és molt baix. Nomès 5 victòries en 50 visites són les que els del Bages han pogut aconseguir davant un dels equips 'top' del continent.

En el darrer partit jugat al WiZink Center, en la jornada 11 de la passada temporada, els manresans van caure derrotats en un ajustat partit en el que els blancs es van emportar la victòria per 103-89.

Per recordar la última victòria del BAXI Manresa a Madrid no ens hem de remuntar molt enrere. Els de Pedro Martínez van derrotar 75-86 els madridistes la temporada 2021-22 líderats per Chima Moneke i Luke Maye.

I és que el Manresa guarda bons records al WiZink Center on, l'any 2015, els bagencs van aconseguir la salvació al derrotar el Real Madrid (80-90) remuntant-li 15 punts als locals.

Els vells coneguts

Sergio Llull: Va fitxar pel Bàsquet Manresa l'any 2003, va formar part de la cantera durant dues temporades i l'any 2006 va debutar amb el primer equip, on va jugar fins l'any 2007.